Site Overlay

Dodijeliti stolice na vjenčanju nije laka stvar

Kad ste kao mladenci prolazili sva vaša pitanja o pripremi vjenčanja, sigurno niste ni sanjali da će stolice i raspored sjedenja možda biti jedan od većih problema u vašoj pripremi posebnog dana.

Kako vam stolice ne bi prouzročile previše muka, pročitajte ove osnove sjedenja kako biste pronašli savršeno mjesto za prijatelje i obitelj.

Nakon sastavljanja popisa gostiju i izrade karte za sjedenje, ne zaboravite razmisliti o mapiranju plana sjedenja za svečanost. Možda se pitate kako točno smjestiti svoju obitelj, širu obitelj, svatove i još mnogo toga. Iako vaša ceremonija ne bi trebala zahtijevati strogo dodijeljena mjesta, postoji nekoliko tradicionalnih smjernica koje će vam pomoći da važne ljude smjestite na prava mjesta i dodijelite im stolice koje im pripadaju. 

U tradicionalnim kršćanskim ceremonijama mladenkina strana popisa gostiju sjedi lijevo, a mladoženjina desno (ako oltar gledate sa stražnje strane crkve). Za židovske službe je suprotno. Ali ako netko izrazi sklonost prema jednoj ili drugoj strani (mnogi će gosti reći da su prijatelji ili rođaci i mladenke i mladenca), mogu sjesti gdje god žele. Ako jedna strana obitelji ima više gostiju od druge, poslužitelji (ako ih imate) mogu pomoći ljudima da izjednače stvari. Parovi bez preferencija tko sjedi na kojoj strani mogu u potpunosti baciti tradiciju i pustiti goste da odaberu svoje mjesto po principu tko prvi dođe i zauzmu stolice koje im odgovaraju.

Ali što se tiče sjedenja na svečanosti, ako ne želite previše uzdrmati stvari možda je boje da stolice dodijelite konkretno prema planu sjedenja. Ovo je posebice postalo bitno sa modernim planom i rasporedom sjedenja kad većinom u restoranima imate okrugle stolove sa 8 do 10 mjesta za sjedenje. Ukoliko se odlučite za nešto ležerniji stil i ostavite gostima na odabir da sjednu nje i kako žele, može vam se lako desiti da neke stolice ostanu prazne za nekim stolovima, a neki ljudi i dalje nemaju mjesta gdje sjesti jer su za svakim stolom slobodne 1, 2 ili 3 stolice – a oni su obitelj od 4 člana.

Copyright © 2024 DNA. All Rights Reserved. | Chique Dark by Catch Themes